Grönt Lasagne – Overraskende god vegansk færdigret

Grönt Lasagne – Overraskende god vegansk færdigret

Navn

Lasagne - Grönt

Butik

Lidl

Pris

25 kr

Tilberedningstid

45 min

Vægt

400g

Pris pr. kg.

62,50 kr

Anmeldelse

Der findes næppe en større lotteriseddel i køledisken end at vælge en vegansk færdigret der prøver at efterligne kød. Kvaliteten svinger typisk utroligt meget, så det var med stor spænding, at jeg endelig fik mulighed for at teste Tasteful’s Grönt serie af 100% plantebaserede og veganske færdigretter. 

Den første i rækken vi tester er Lasagne, men hold øje med Tikka Masala og Chili Non Carne i de kommende dage. 

Når jeg tester færdigretter, så vælger jeg den nemmeste tilberedningsmetode for at være relevant for flest mulige – med mindre indpakningen anbefaler en bestemt metode. I dette tilfælde anbefales det at bruge ovnen. Så det har jeg naturligvis gjort. 

Yderst velsmagende sauce

Dette er uden tvivl den bedste tomatsauce jeg har smagt i en lasagne færdigret. Smagen er fyldig, godt balanceret og en fornøjelse at spise. 

Mængderne i retten er godt proportioneret, og man får ikke følelsen af, at der er sparet på noget. 

“Køderstatningen” er ikke særligt fremtræden, hverken på den positive eller negative måde, men fungerer fint i det samlede billede. 

Gør den kødfri dag nem

På det personlige plan, så går jeg ikke op i at have kødfri dage, men med retter som denne, så vil jeg helt naturligt begynde at have flere kødfri dage. 

Hvis du serverer denne lasagne for en “kødspiser”, så er det meget tvivlsomt om de overhovedet vil lægge mærke til det manglende kød. Og hvis de gør, så tror jeg ikke, at det vil have den store betydning for deres oplevelse.

Så hvis du er en af dem der går op i, at der skal være flere kødfri dage, så er det gode alternativer som denne der skal være flere af.

Små skønhedsfejl

Selvom jeg meget gerne vil blive ved med at rose denne færdigret, så er der også et par små skønhedsfejl der skal fremhæves.

Plastikovertrækket efterlader små stumper af plastik på kanten af bakken. Vi er ganske vidst i småtingsafdelingen her, men mange andre færdigretter har rigtigt god indpakning, og der er ingen grund til, at man skal risikere at bage små stykker plastik med i sin mad.

Derudover, så har retten små problemer med hårde pasta plader, de steder hvor pladerne ikke er i kontakt med saucen. Pasta pladerne er dog ellers ganske udmærket. 

Bedømmelsen

Grönt Lasagne får 4,2 ud af 5 stjerner. 

Det er især den yderst velsmagende tomatsauce der hiver bedømmelsen opad. 

Jeg vil klart anbefale at prøve Grönt Lasagne, og hvis det skal være ekstra sjovt, så prøv at servere den for en kødspiser, uden at fortælle at den er vegansk.

4.2/5

Hvad synes du om denne færdigret?

Gennemsnitlig bedømmelse 2.6 / 5. Stemme antal: 5

Du kan være den første der stemmer!

Kristian T.

Kristian T.

Færdigret aficionado.

2 kommentarer til “Grönt Lasagne – Overraskende god vegansk færdigret

  1. Jeg kan ikke finde denne ret i min Lidl. Selv en bestillingsansvarlig jeg kender der, kendte ikke til den. Er den mon udgået ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *