Disse færdigretter er fyldt med salt – køb dem her i stedet

Disse færdigretter er fyldt med salt – køb dem her i stedet

Fødevarestyrelen anbefaler, at man spiser mellem 5-6 gram salt om dagen, og mener, at man sagtens kan klare sig med blot 1,5 gram salt om dagen.

Hvis du ønsker at overholde fødevarestyrelsens anbefalinger, så er der en række færdigretter som du nok bør begrænse, eller helt undgå.

Vi har kigget på en lang række færdigretter, for at finde de værste “salt-syndere”, og finde ud af, om der er nogle færdigretter, som klarer sig særligt godt på saltindholdet. 

Så meget salt indeholder en frysepizza 

Hvis du beder nogen om, at tænke på en færdigret, så er frysepizzaen sandsynligvis den første færdigret, som kommer frem i tankerne hos de fleste. Det er en velkendt favorit, men frysepizzaen er desværre også en af de værste saltbomber.

Frysepizzaer indeholder typisk mellem 1 og 1,8 gram salt pr. 100g, og vejer mellem 360 og 440gram. 

Det vil sige, at de fleste frysepizzaer indeholder HELE den anbefalede mængde salt, eller mere, i blot en enkelt pizza.

Kigger vi eksempelvis på en af de mest populære frysepizzaer, Modena Prosciutto e Spinachi, som du finder i Rema1000, så indeholder den hele 1,8g salt pr. 100g og vejer 425g.

Der er altså 7,65 gram salt i en enkelt pizza – væsentligt mere end de 5-6 gram, som er fødevarestyrelsens anbefaling.

Spar op til halvdelen af saltet, ved at vælge en anden frysepizza.

Hvis du ikke kan undvære din frysepizza, men gerne vil spare på saltet, så er det stadig muligt at holde sig under de 5-6 gram, ved at vælge en anden pizza.

Et alternativ til Modenas Prosciutto e Spinachi, kunne f.eks. være Princips Italiensk Skinke og Champignon, som findes i Bilka og Føtex. Den indeholder “blot” 1 gram pr. 100g og vejer 402 gram, så du kan altså nøjes med 4 gram salt – næsten halvdelen.

Der er altså stor forskel på de forskellige muligheder, så det er værd, at være vågen, når du shopper efter din aftensmad. 

Hvilken færdigret skal du vælge, hvis du vil spare på salten?

Hvis du skal spare mest muligt på saltet, så kan du roligt gå efter en færdiglavet risengrød, som typisk indeholder ca 0,3g pr. 100g – perfekt for julenisser, men måske ikke for alle os andre.

I stedet, kan du også vælge den velkendte thai boks, som typisk kun indeholder ca. 0,45 – 0,60g salt pr. 100g.

Det kunne f.eks. være Spicefield Panang Thai cube, som samlet set indeholder 1,75g salt, i en boks. 

Andre populære færdigretters saltindhold

Selvom der er mange valgmuligheder blandt de mest populære færdigretter, så lægger de sig ofte tæt op ad hinanden. Her er en oversigt over det typiske saltindhold, i andre populære færdigretter:

Boller i karry indeholder typisk mellem 0,8-1g salt pr. 100g.

Lasagne indeholder typisk mellem 1-1,2g pr. 100g.

Pasta Bolognese og Pasta Carbonara indeholder typisk ca 0,6-1g salt pr. 100g.

Hold øje med bagsiden af din færdigret, det kan spare dig for mange gram unødig salt. Brug eventuelt vores oversigt over færdigretter til at sammenligne de forskellige muligheder – dit hjerte vil takke dig. 

Kristian T.

Kristian T.

Færdigret aficionado.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *