Huel Hot & Savoury – Det perfekte måltid? Vi testede det!

Huel Hot & Savoury – Det perfekte måltid? Vi testede det!

Hvis ikke du kender Huel “Hot & Savoury” på forhånd, så kan jeg fortælle, at det sælges som lidt af et vidunderprodukt.

Ifølge hjemmesiden, så er retterne perfekt balanceret på “makroer” (Kulhydrater, fedt, protein og fibre) og indeholder alle 26 essentielle vitaminer og mineraler.

Derudover er alle retter enten vegansk eller vegetarisk. Der er hverken laktose, GMO eller soya i produktet – og mange af retterne er desuden glutenfri.   

Fans af produktet – også kendt som “Hueligans” – fortæller historier om, at det var et livsændrende øjeblik, da de fandt Huel.

Det var derfor oplagt, at vi naturligvis skulle teste Huel’s Hot & Savoury færdigretter. 

I posen med Mexican Chili
I posen med Mexican Chili

Hvordan smager Huel Hot & Savoury?

“Erstatningsprodukter” har ofte problemer med smagen, som i nogle tilfælde kan være direkte ubehagelig, men efter at have prøvet varianterne Pasta Bolognese, Mexican Chili og Korma, så virker det bestemt ikke til at være tilfældet for Huel Hot & Savoury.

Det er næppe det mest velsmagende måltid du kan få (det er det ikke), men det smager heller ikke dårligt, og har umiddelbart heller ikke nogen uheldig bismag. 

Dette er et produkt som kan ramme forskellige menneskers smagsløg meget forskelligt. Det er derfor svært er komme med en konklusion på smagen, som vil være brugbar for de fleste.  

Jeg har personligt oplevet, at smagen “vokser på mig”, og bliver bedre for hver gang jeg spiser det. Især Pasta Bolognese har trukket i mig, når jeg har ville have noget nemt mad. Blot et par uger efter, at jeg købte Huel, er posen allerede så godt som tom. 

Huel Hot & Savoury Pasta Bolognese
Huel Hot & Savoury Pasta Bolognese

Tilberedningen

Tilberedningen er nem, da man kun skal tilsætte kogende vand og vente 5 minutter. I nogle tilfælde er det dog nødvendigt, at vente lidt længere, hvis man foretrækker pasta der ikke knaser. 

Ved 1. køb fulgte der desuden en mixer/beholder med, som man kan tilberede retten i – dette gør det nemt at tage noget pulver med på arbejde eller i skole, og blot hælde noget kogende vand i beholderen, når man er klar til frokost. 

 

Eftervirkningen

Mæthedsfornemmelsen efter et Huel Hot & Savoury måltid er rigtigt god i forhold til antallet af kalorier. 

Jeg har desuden lagt mærke til, at når jeg har spist Hot & Savoury som det sidste måltid på dagen, så er jeg mindre oppustet og sover bedre end med “traditionelle” måltider. 

Varianter 

Vi prøvede Pasta Bolognese, Mexican Chili og Korma. Udover disse varianter, så kan man også købe:

  • Mac & Cheeze
  • Thai Green Curry
  • Madras
  • Chick’n & Mushroom Pasta
  • Cajun Pasta
  • Tomato & Herb
  • Sweet & Sour

Af de 3 varianter vi prøvede, så var Pasta Bolognese den bedste ret i sig selv.

Mexican chili var en smule overvældende for sig selv, men fungerer rigtigt fint med lidt ekstra ris og evt noget stegt hk. oksekød (hvis du er kødspiser) eller bønner. 

Korma var den store skuffelse. Retten var meget smagsløs, medmindre det var en bid med en “sultana”  (en type rosin), der giver en meget sød smag i retten.

Fælles for Korma og Mexican Chili var, at de begge indeholder nogle små frø, som kan have en irriterende tendens til at sætte sig i tænderne. 

Mexican Chili
Mexican Chili

Prisen og købsprocessen

En pose med Huel Hot & Savoury koster 200 kr. (Faktisk koster poserne 222,22 kr, men ved oprettelse af abonnement sænkes prisen til 200 kr. Abonnementet kan let og uden problemer afmeldes igen med et par klik på Huel’s hjemmeside.)

Posen indeholder ca 700g pulver, hvilket giver 7 måltider af 400 kcal. Det svarer til 28,57 kr pr. måltid. 

Ved første køb får man desuden en overraskende behagelig t-shirt, en mixer/beholder til at lave retten i og 2 skeer som gør det nemt at dosere. 

Forsendelsen tog 2-3 hverdage og er gratis ved køb af 3 poser.

Huel’s produkter sælges udelukkende via deres hjemmeside, som du finder her: huel.com/products/huel-hot-savoury

Konklusion

Huel Hot & Savoury er et rigtigt godt produkt til dem som gerne vil have et nemt, hurtigt, kalorielet og sundt måltid – og som samtidig gerne vil have mere kvalitet end hvad andre lignende alternativer kan tilbyde. 

Disse færdigretter kan også nemt bruges i forbindelse med vægttab eller restriktive diæter.

Hot & Savoury er dog ikke et fantastisk måltid i sig selv – så hvis de nævnte fordele ikke er vigtige for dig, så kan du sagtens kigge videre efter andre gode færdigretter, uden at være gået glip af noget. 

Jeg kan sagtens anbefale at prøve Huel Hot & Savoury, og jeg har også planer om, at prøve flere varianter i den nærmeste fremtid.

Kristian T.

Kristian T.

Færdigret aficionado.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *