Den Store Æbleskive Test – Hvilke færdiglavede æbleskiver er bedst?

Den Store Æbleskive Test – Hvilke færdiglavede æbleskiver er bedst?

I dette års juletest har vi valgt, at prøvesmage ikke mindre end 9 forskellige poser frosne færdiglavede æbleskiver, som du kan købe i danske supermarkeder.

Målet med testen er, at finde de bedste færdiglavede æbleskiver, og finde ud af, om prisen spiller nogen nævneværdig rolle eller om du bare bør købe de billigste æbleskiver.

De 9 test-deltagere
 • Jensens Originale æbleskiver – Rema1000. Pris: 14,95 kr
 • Æbleskiver – Aldi. Pris: 14,95 kr
 • Naturli’ Økologisk Æbleskiver – Bilka, 29,95 kr.
 • Julens æbleskiver – Rema1000. Pris: 14,95 kr.
 • Karen Volf Æbleskiver – Netto. Pris: 24,95 kr.
 • Favorina Æbleskiver – Lidl. Pris: 14,95 kr.
 • Øgo Æbleskiver – Netto. Pris: 19,95 kr.
 • Coop Æbleskiver – Kvickly. 15,50 kr
 • Bakersfield Æbleskiver – Netto. Pris: 14,95 kr.

Metoden

Denne test er baseret på blindsmagning og alle æbleskiverne er testet uden tilbehør. De blev tilberedt i ovn.

Alle 9 poser æbleskiver blev i første omgang smagstestet og bedømt, hvorefter de 3 bedste æbleskiver fra 1. test blev bagt for 2. gang, og testet igen for at finde en vinder.

I 2. runde blev der tilføjet en ekstra smagsdommer. Herefter blev vinderen og runner-up kåret. 

Plantebaseret, pris, kalorier og e-numre.

Denne test er udelukkende lavet som en smags blindtest, og der er derfor ikke taget højde for mange af de kriterier som vi normalt vil kigge efter i vores anmeldelser, såsom pris, kalorier og antallet af e-numre.

Her kan du læse læse lidt om de ligheder og forskelligheder, som de færdiglavede æbleskiver havde.

 • Der er 1 plantebaseret æbleskiver med i testen. (Naturli’ Økologisk Æbleskiver)
 • 7 ud af 9 poser vejer præcist 560g, mens de 2 sidste vejer hhv. 504g og 450g.
 • Alle æbleskiverne indeholder e-numre. Den med færrest indeholder 2 (Naturli’ Økologisk Æbleskiver), mens den med flest indeholder 6 e-numre (Lidl’s Favorina Æbleskiver).
 • De fleste æbleskiver indeholder ca 260-280 kalorier pr 100g. Den mest kalorielette pose æbleskiver indeholder dog kun 209 kcal pr. 100g(Jensens Originale Æbleskiver), mens den mest kalorietunge indeholder 302 kcal pr. 100g (Æbleskiver fra Aldi).
 • Testens dyreste æbleskiver kostede 6,66 kr pr 100g (Naturli’ Økologisk Æbleskiver), mens de 5 billigste poser kosede 2,67 kr pr 100g. (Jensens Originale, Æbleskiver fra Aldi, Julens æbleskiver fra Rema1000, Favorina Æbleskiver og Bakersfield Æbleskiver)

Årets bedste æbleskiver

Vinderen af den store æbleskiver test er, Coop Æbleskiver! 

Jeg ville lyve hvis jeg sagde, at dette var en fantastisk æbleskive, for det er det ikke. Det er dog en rigtigt god æbleskive, og som testens vinder er den naturligvis bedre end alternativerne.  

Den er pæn i form og bagning. Smagen er en smule neutral, men samlet set god. Dejen er godt fordelt og med god konsistens. 

Den mangler måske nogle punkter hvor den udmærker sig, eller har lidt “personlighed”. Til prisen er det dog svært at forlange mere, og langt størstedelen af dine gæster skal nok blive godt tilfredse, hvis du serverer denne æbleskive.

Runner-up – 2. plads

Coop Æbleskiver var skarpt forfulgt af testens runner-up, som blev “Julens Æbleskiver” fra Rema1000.

Det var kun de yderste marginaler der gjorde, at Coop Æbleskiver gik med sejren, og jeg ville ikke tøve med at købe Julens Æbleskiver fra Rema1000 igen. Disse æbleskiver havde den bedste konsistens og vil sandsynligvis være det oplagte valg med tilbehør.

Konklusion

I modsætning til sidste års store test af risengrød, så er der tilsyneladende ikke nogen særligt stor forskel i kvaliteten på færdiglavede æbleskiver. Dermed er det bestemt heller ikke værd, at betale en høj pris, når der er masser af gode muligheder blandt de billigste æbleskiver.

Hvis man skulle bedømme alle æbleskiverne på en skala fra 1-10, så ville de alle lægge et sted mellem 3-7. Smagsoplevelsen lå meget tæt på hinanden, og der var hverken nogle æbleskiver som var forfærdelige eller fantastiske.

Der var primært forskel i de små detaljer som kun kan bedømmes som personlig smag. Nogle foretrækker måske mere sødme eller fedme i deres æbleskiver, mens andre lægger vægt på et mere fast eller sprødt ydre.

Derfor er det også sandsynligt, at hvis du laver denne test med 5 forskellige mennesker, så får du muligvis også 5 forskellige vindere.

FÆRDIGLAVET RISENGRØD TEST

Den samlede rækkefølge
 1. Coop Æbleskiver – Den bedste samlede pakke.
 2. Julens Æbleskiver Rema1000 – Bedste konsistens. 
 3. Karen Volf Æbleskiver – Sprød og fin.
 4. Bakersfield Æbleskiver – God dej indeni.
 5. Æbleskiver fra Aldi. – Fin æbleskive, når man får fat i den rigtige, men dejen lå som en klump i flere af dem.
 6. Jensens Originale Æbleskiver – Lidt tør, men vil sandsynligvis være rigtigt fin med tilbehør.
 7. Favorina Æbleskiver fra Lidl – Pæn udenpå, men dejen lå som klump indeni.
 8. Naturli’ Økologiske Æbleskiver – God konsistens indeni og pæn form, men kæmper med smagen, som mest af alt smagte brændt.
 9. Øgo Økologiske Æbleskiver – Sej og tung. 

Kristian T.

Kristian T.

Færdigret aficionado.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *