Boller i Karry fra Jaka – Meget bedre end forventet

Boller i Karry fra Jaka – Meget bedre end forventet

Navn

Boller i karry - Jaka

Butik

Bilka

Pris

31,50 kr

Tilberedningstid

5 min

Vægt

400g

Pris pr. kg.

78,75 kr

Boller i karry fra Jaka står beskrevet til at koste 31,50 kr, men det er fuldstændig skudt ved siden af og slet ikke det prissegment en dåse færdigret på 400g bør ligge i.

Heldigvis finder man meget ofte denne færdigret på tilbud til 12-18 kr i mange forskellige butikker, og det er derfor også den pris som denne anmeldelse laves ud fra. 

Anmeldelse

Jeg er, til min egen store overraskelse, ganske imponeret over smagen i Jakas boller i karry.

Når man vælger at lave en færdigret på dåse, som skal kunne spises kold fra dåsen og har en holdbarhed på mindst 5 år, så sætter man enormt store begrænsninger for kvaliteten, og de begrænsninger synes jeg, at Jaka er sluppet rigtigt godt fra.

Denne boller i karry fra Jaka kan faktisk konkurrere direkte mod nogle af de færdigretter ligger i køledisken med pæn indpakning til en væsentligt højere pris.

Gode kødboller i den rigtige størrelse

Når man åbner en dåse som denne, så er det positivt at der ligger 20-30 bittesmå kødboller i retten, fremfor 3 store som er svære at få ud af dåsen og dosere til resten af retten. Det skal Jaka have ros for, da mange andre producenter begår fejl her.

Kødbollerne smagte tilmed også godt i forhold til det forventede niveau, og der blev ikke fundet nogle mærkelige ting i dem. 

Lang holdbarhed og kan spises fra dåsen

Med en holdbarhed på 5 år, og en ret som tilmed kan spises kold fra dåsen, så er du klar til den næste pandemi (eller hvad verden ellers kan finde på i år) med Jakas boller i karry. 

Jeg ville i hvert fald ikke have noget imod at have en række dåser stående i kælderen 

Personligt havde jeg dog ikke lyst til at prøve, da der var en dunst af kattemad når man åbner dåsen. Dette forsvinder dog når retten bliver varmet.

Kan ikke slå en god hjemmelavet boller i karry

Men det er alligevel ikke så langt fra, og det er ganske imponerende af en færdigret på dåse.

Vi har testet en lang række boller i karry færdigretter gennem årene, og Jakas kan faktisk konkurrere med de fleste.

Det negative

Prisen på 31,50 kr er det største negative punkt på denne færdigret, men 

Denne hjemmeside, Færdigretten.dk, blev skabt for at skabe gennemsigtighed over, hvad man rent faktisk får i en færdigret, da producenterne ofte smider meget pyntede billeder på emballagen.

I dette tilfælde er forsidebilledet pyntet alt for meget, da man har valgt at inkludere en bund af hvide ris (som ikke medfølger) og diverse toppings af nødder, æbler og pynt for at få retten til at se appetitlig ud. 

Sidst, men ikke mindst, så skal man være opmærksom på det høje saltniveauet i denne ret. Anbefalingen fra Fødevarestyrelsen og Hjerteforeningen er 5-6g om dagen, så 4,4g salt i en ret på 400g er ganske voldsomt. 

Bedømmelsen

Med forbehold for, Jakas boller i karry er en færdigret på dåse som (ofte) koster ca 15 kr, så er jeg ret imponeret over niveauet og kommer bestemt til at købe den igen. 

Boller i karry fra Jaka får 4 ud af 5 stjerner.

4/5

Hvad synes du om denne færdigret?

Gennemsnitlig bedømmelse 4 / 5. Stemme antal: 1

Du kan være den første der stemmer!

Kristian T.

Kristian T.

Færdigret aficionado.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *